Inschrijvingsbewijs verplicht boorddocument

Het inschrijvingsbewijs is een verplicht boorddocument. DIV (FOD Mobiliteit) heeft vastgesteld dat er heel wat mensen het opgestuurde inschrijvingsbewijs niet in ontvangst namen. Rijden zonder juist inschrijvingsbewijs is niet toegestaan.

Bij de inschrijving van elk voertuig (auto, vrachtwagen, motor- of bromfiets, ...) wordt een nummerplaat (kentekenplaat) en inschrijvingsbewijs (CIM) uitgereikt door de DIV.
Het CIM bewijst dat het voertuig in België werd ingeschreven. Dit document wordt opgestuurd per post naar het adres van de hoofdverblijfplaats van de aanvrager.
Het inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen. Het deel “voertuig” moet steeds bij het voertuig worden bewaard wanneer het voertuig op de openbare weg rijdt, stilstaat of geparkeerd wordt.
Ook wanneer het voertuig niet meer ingeschreven is, moet de eigenaar van het voertuig het volledig document bijhouden.
 
De DIV heeft vastgesteld dat  er heel wat inschrijvingsbewijzen die via bpost werden verzonden niet in ontvangst werden genomen. Dit wil zeggen dat een groot aantal voertuigeigenaars niet over het goede inschrijvingsbewijs beschikken of gewoon zonder inschrijvingsbewijs rijden, wat niet mag!

Wie zijn inschrijvingsbewijs via bpost niet heeft ontvangen, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de DIV op het volgende e-mailadres retour.div@mobilit.fgov.be.

Hierbij moet duidelijk het kentekennummer worden opgegeven en hoe het inschrijvingsbewijs moet worden bezorgd (verzending per post aan het adres van de eigenaar) of in ontvangst zal worden genomen (afhaling aan de loketten).

Als klant kan u ons uiteraard ook altijd even contacteren.

Site by Ramdesign